Zgjerimin i kufirit detar, Meçollari: Po grekët pse nuk tr emben që ne nuk kemi vajtur në Korfuz?

Zgjerimin i kufirit detar, Meçollari: Po grekët pse nuk tr emben që ne nuk kemi vajtur në Korfuz?

Zgjerimin i kufirit detar, Meçollari: Po grekët pse nuk tr emben që ne nuk kemi vajtur në Korfuz?

Ish-zëvendës komandanti i Forcave Detare, Artur Meçollari që u shk arkua së fundmi, ka ko mentuar deklaratën e kryeministrit grek se Athina do të zgjerohet me 12 milje në Jon.

Meçollari është pjesë e grupit të punës që po negocion çështjet e vjetra mes Shqipërisë dhe Greqisë, ku në fokus është zgjerimi i Greqisë më 12 milje, shprehet se kjo gjë po bëhet sipas nenit nenin 15 te UNCLOS 1982.Nje interpretim per zgjerimin e detit territorial te Greqise dhe nenin 15 te UNCLOS 1982.Ne tre mbemi se me zgjerimin e detit teritorial te Greqise ne 12 milje detare ujrat greke vijne deri ne Himare. PO GREKET PSE NUK TR EMBEN QE NE E KEMI DETIN TERRITORIAL 12 MILJE DETARE DHE NUK KEMI VAJTUR NE KORFUZ?

Leave a Reply