Zgjerimi 12 milje në det i Greqisë, përgjigjet Turqia: Kjo është shkas për l uftë, s’do tërhiqemi

Zgjerimi 12 milje në det i Greqisë, përgjigjet Turqia: Kjo është shkas për l uftë, s’do tërhiqemi

Zgjerimi 12 milje në det i Greqisë, përgjigjet Turqia: Kjo është shkas për l uftë, s’do tërhiqemi

Nënpresidenti i Turqisë, Fuat Oktay, i bëri thirrje Bashkimit Evropian (BE) për drejtësi dhe barazi në vazhdën e t ensioneve në Mesdheun Lindor. Oktay tha: “Turqia pret drejtësi nga BE-ja. Bazuar në këtë drejtësi, askush të mos pr esë që Turqia të bëjë hap mbrapa”.

“Nëse përpjekjet e Greqisë për t’i zgjeruar ujërat e saj territorial me 12 milje nuk është shkas l ufte, atëherë çfarë është?” tha më tej Oktay, duke theksuar se vendi “do të mbrojë të drejtat e tij në çdo metër katror në ujërat e Mesdheut Lindor, cilido qoftë çmimi”.

Leave a Reply