Zbulimi i fundit : Nuk e paskemi ditur që luleshtrydhet parandalojnë këtë problem shëndetsor

Familja e luleshtrydhes, manaferrave, mjedrave, boronicave është e njohur për përfitimet potenciale shëndetësore falë përbërësve kundër kan. cerit. Shumë studime kanë dhënë dëshmi se midis frutave të mësipërme, luleshtrydhet në veçanti, ato organike, mund të ndihmojnë në lu. ftën kundër kan. cerit.

Në një studim që u krye nga hulumtuesit në Suedi, u raportua se ekstrakti nga luleshtrydhet organike është veçanërisht i efektshëm në pengimin e rritjes së qelizave kan. ceroze, sepse ato përmbajnë më shumë antioksidantë, fibra dhe vitaminë C.

Një raport që u botua nga Instituti Amerikan për Kërkimin e Kan. cerit tregoi se ushqimet që janë të pasura me vitaminë C parandalojnë shumimin e qelizave të këq. ija në zonën e ezofagut, ndërsa, ushqimet e pasura me fibra janë të njohura për të ndihmuar në parandalimin e kan. cerit kolorektal.

Gjithashtu, luleshtrydhe janë të pasura veçanërisht me acid elagjik, i cili është një antioksidant i fenolit natyral. Studimet laboratorike treguan se acidi elagjik mund të ndihmojë në uljen e rrez. ikut të kan. cerit të gjirit, fshikëzës, mushkërive, ezofagut dhe lëkurës.

Quercetin është gjithashtu një tjetër komponent që lu. fton qelizat anormale zhvilluar në trupin e njeriut. Gjithashtu, Quercetin është një flavanoid që ka veti antivi rale, anti-inflamator.

Leave a Reply