Zb ulimi i fundit : Mjalti nuk eshte i mire vetem ne mengjes me stomak boshe, konsumojeni para gjumit dhe sheroni keto sem/undje

Zb ulimi i fundit : Mjalti nuk eshte i mire vetem ne mengjes me stomak boshe,

Zb ulimi i fundit : Mjalti nuk eshte i mire vetem ne mengjes me stomak boshe,

Mjalti konsiderohet si ilaçi i artë i natyrës, kjo për shumë arsye. Një nga mënyrat më të mira kur mund të përdoret është para gjumit. Shëruesit popullorë europianë këshillojnë të pini një gotë qumësht të ngrohtë me mjaltë çdo natë para gjumit.

Dhe ata nuk janë të vetmit! Shëruesit tradicionalë meksikanë këshillojnë pirjen e një gote çaj kamomili me një lugë mjaltë para se të bini për të fjetur, ndërsa ata kinezë këshillojnë një lugë mjaltë çdo natë.

Po çfarë përfitimesh ka ngrënia e mjaltit para gjumit?

Do të flini shumë më mirë

Mjalti e mban m ëlçinë tuaj të mbushur dhe sigurohet që të prodhojë sasinë e duhur të glikogjenit për natën.

Kur konsumoni mjaltë para gjumit, nivelet e insulinës në tru rriten duke liruar kështu triptofan në tr u. Triptofani kthehet në serotoninë, e cila formon melatoninën.

Leave a Reply