Vulin: “Ushtria e Kosovës k ërcënim për Serbinë” ajo duhet te shuhet

Vulin: “Ushtria e Kosovës k ërcënim për Serbinë” ajo duhet te shuhet

Vulin: “Ushtria e Kosovës k ërcënim për Serbinë” ajo duhet te shuhet

Me shumicë votash Kuvendi i Kosovës sot ka miratuar në lexim të parë tri projektligje për FSK-në, projektligje këto që i hapin rrugë formimit të ushtrisë së Kosovës.Menjëherë pas votimit nga deputetët e Kosovës për këto projektligje, kanë ardhur reagime nga spektri politik në Serbi.

Në lidhje me këtë ka reaguar edhe ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin. Ai ka thënë se ushtria e Kosovës po krijohet për të kërcënuar serbët dhe Serbinë.Sipas tij, përderisa Rezoluta 1244 është ende në fuqi, Kosova nuk mund të krijojë ushtrinë e saj. “Përderisa Rezoluta 1244 është akoma në fuqi në Kosovë dhe Metohi nuk mund të ketë forca të tjera të armatosura përveç KFOR-it.

Leave a Reply