Vjen reagime nga diaspora: Nëse nuk i hapni kufijt pa kushte, as që e kemi ndërmend të vijmë

Vjen reagime nga diaspora: Nëse nuk i hapni kufijt pa kushte, as që e kemi ndërmend të vijmë

Vjen reagime nga diaspora: Nëse nuk i hapni kufijt pa kushte, as që e kemi ndërmend të vijmë

“Diaspora cdo vit i harxhon në Maqedoni mbi 200 milionë euro, dhe qeveritë e deritanishme nuk kanë bërë asgjë për ne. Vendimi i fundit me hapjen e kufijve me kushte me test dhe vetizolim është sk andaloze. Pse të vij unë dhe krejt pushimin ta kaloj në vetizolim. Kjo është t urp”, theksoi Sadat.F, mërgimtar nga Zvicra, i cili thotë se duhet të ngritet zëri edhe më shumë në përkrahje të diasporës.

Reagimi i tij vjen pasi që Maqedonia e Veriut prej sot hap të gjitha vendkalimet kufitare, mirëpo në fuqi mbeten masat për test PCR dhe iz olim shtëpiak 14 ditor.Sipas tij, shumë mërgimtarë tani po planifikojnë të vijnë për pushime në vendlindje dhe kjo do të jetë një ndihmë e madhe.

Leave a Reply