Viti i ri shkollor/ Çfarë do të ndodhë nëse një nxënës del me Covi d-19? Flet ministrja Shahini

Viti i ri shkollor/ Çfarë do të ndodhë nëse një nxënës del me Covi d-19? Flet ministrja Shahini

Viti i ri shkollor/ Çfarë do të ndodhë nëse një nxënës del me Covi d-19? Flet ministrja Shahini

Me anë të një video-mesazhi në rrjete sociale, ministrja e arsimit, Besa Shahini iu ka kthyer përgjigje pyetjeve të ndryshme të nxënësve rreth fillimit të vitit të ri shkollor. Çfarë do të ndodhë nëse një nxënës apo mësues do të dalë me Koronav irus? Shahini ka treguar se kjo mund të çojë në mbylljen e klasës apo dhe gjithë shkollës, për të vazhduar mësimin në kushte shtëpie.

“Protokollet e sigurisë së shëndetit e përcaktojnë qartë se si do të veprohet në rast se një nxënës, një mësues, apo një grup nxënësish del që është inf ektuar me Covi d-19. T amponimi ndodh për të gjithë grupin. Mbyllet klasa apo e gjithë shkolla në rast se klasa ka patur komunikim apo ko ntakt me të tjerët dhe për një periudhë kohore të paracaktuar, që mund të jenë 2 apo 3 javë, grupi i nxënësve që do të jetë k arantinuar do të vijojë mësimin në kushte shtëpie. Kjo është dhe arsyeja pse RTSH Shkolla do të punojë paralelisht me të gjithë pr ocesin mësimor që do të zhvillohet në objektet shkollore”, tha ajo.

Leave a Reply