Virusi Indian eshte perhapur ne Zvicerr, ja sa raste jan regjistruar nga virusi Indian…

Dy persona kanë sjellë mu’tacionin indian me vete pas një udhëtimi nga India në Zvicër. Ndërsa tani ka të paktën 15 raste të këtij variaanti që janë regjistruar në Gjenevë, Autoritetet shëndetësore të Gjenevës presin një rritje dhe janë duke marrë masa përkatëse.

Javën e kaluar Organizata Botërore e Shëndetësisë ka klasikuar variantin indian si shqetesues, Ashtu si varianteet britanike, afrikano-jugore dhe braziliane, edhe ky është më ngjites dhe më i veshttire.

Kjo është arsyeja pse kantoni i Gjenevës imponon rregulla të rreptaa karantine dhe teestimi për të prekurit dhe për personaat e kontaktit.
Aktualisht në Zvicër po shqyrtoheet mundësia në karantinë të atyre që vijnë nga Anglia, për faktin se atje ka një përhapje të madhe.

error: Alert: Content is protected !!