Virusi dëmton deri në rr ënim të plotë/ Apeli i fortë i mjekut Tritan Kalo, më dëgjoni dhe zbatoni këto 3 këshilla për t’i shpëtuar

Virusi dëmton deri në rr ënim të plotë/ Apeli i fortë i mjekut Tritan Kalo, më dëgjoni dhe zbatoni këto 3 këshilla për t’i shpëtuar

Virusi dëmton deri në rr ënim të plotë/ Apeli i fortë i mjekut Tritan Kalo, më dëgjoni dhe zbatoni këto 3 këshilla për t’i shpëtuar

Mjeku Tritan Kalo e ka nsiur ditën e sotme sërish me një apel të fortë për të gjithë qytetarët që të jenë të kujdesshëm, dhe të marrin masa ku ndër Covid.

Ndërkaq ai thekson se që nga koha e gripit spanjoll dhe deri tani me Covidin, tre masa janë të domosdoshme për të shmangur përhapjen e frikshme të tij. Masat janë: Higjiena, distancimi dhe mbajtja e maskave.

Apeli i Tritan Kalo: DISTANCIMI

KOHË KOVIDIANE…..VETËNDËRGJEGJËSIMI, arma më e efektëshme përballë kësaj “f lame mbarëbotërore”…..Nga Pandemija e Gripit Spanjoll 1918-1920 e deri në Pandeminë e Sars-Cov2/Covid-19 më 2020 e në vijim, vetëm tre masa të vetëndërgjegjësimit janë treguar dhe po tregohen më të efëktëshme, për parandalimin e përhapjes së frikëshme të tyre dhe uljen e “dëmeve në jetët njerëzore”, që ato shkaktojnë:

1- HIGJENA personale dhe ajo kolektive, si dhe e mjediseve ku jetojmë dhe punojmë,

2- DISTANCIMI fizik mes nesh, aty kur dhe ku është e mundëshme, dhe

3- Mbajtja e maskave kudo POR më së paku në mjediset e mbyllura dhe ato të mbipopulluara….PËR ASNJERËN prej këtyre pandemive NUKU ka patur mjekim apo mjet parandalues specifik, POR përmes këtyre masave janë shpëtuar dhe me siguri do të shpëtohen jetë të paçmimta njerëzish e do të ulen dëmet e këtyre “f lamave mbarëbotërore”…..

Leave a Reply