U shtritë më të f uqishme të rajonit mblidhen kundër Turqisë në Egje

U shtritë më të f uqishme të rajonit mblidhen kundër Turqisë në Egje

U shtritë më të f uqishme të rajonit mblidhen kundër Turqisë në Egje

Greqia është duke realizuar një ma ratonë di plomatike për t’iu kundërvënë Turqisë në pë rplasjen në Egje. Siç ra portojnë mediat greke, pritet që muajin e ardhshëm katër u shtri, siç është ajo e Greqisë, Izraelit, Egjiptit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe të zhvillojnë një stërvitje të madhe detare në z onën ku aktualisht është duke kryer kërkime anija turke “Oruç Reis”.

“Vendimi është marrë sëfundmi si një kundërpërgjigje ndaj k ërcënit turk, ndërsa qeveria ka miratuar edhe një fond të madh për të modernizuar us htrinë”. Qeveria greke ka miratuar një fond prej 1.5 miliard dollar për të blerë a rmatime për u shtrinë, në kuadër të modernizimit të u shtrisë.

Leave a Reply