U kër cënua me burg, shefi i spitalit i përgjigjet Aida Shtinos, Ja pse nuk lejohen celularët në spitalet gjat koronavirusit

U kër cënua me burg, shefi i spitalit i përgjigjet Aida Shtinos, Ja pse nuk lejohen celularët në spitalet gjat koronavirusit

U kër cënua me burg, shefi i spitalit i përgjigjet Aida Shtinos, Ja pse nuk lejohen celularët në spitalet gjat koronavirusit

Shefi i Kardiologjisë i është përgjigjur gazetares Aida Shtino, e cila kërkonte të mësonte përse nuk lejohej përdorimi i celularëve nga pacientët e shtruar në spitalet Covid dhe familjarët nuk kanë asnjë informacion për ta.

Në një reagim publik, dr Edvin Prifti i përgjigjet gazetares që ka marrë edhe kërcënim me burg, duke i thënë se: “Njëkohësisht në çdo spital të vendeve të zhvilluara në repartet ku pacientët janë rëndë, nuk lejohen celularët. Po ashtu në asnjë terapi intensive nuk lejohen celularët! Njëkohësisht, në reparte ku trajtimi i sëmundjes është konsekutiv dhe impjenativ, me shumë vizita të mjekëve, me hulumtime,

ndjekje të vazhdueshme, veçanërisht kur vetë mjekët mund të jenë të kërcënuar për tu kontaminuar ata vetë, do të ishte e pakuptimtë që sa herë mjekët apo infermierët tu duhet të diskutojnë mbi gjendjen e pacientit tek koka e tij, ju duhet ti luten pacientit që të fikë celularin”.

Leave a Reply