Turqia nuk ndalet, mobilizon ushtrinë me Qipron Veriore

Turqia nuk ndalet, mobilizon ushtrinë me Qipron Veriore

Turqia nuk ndalet, mobilizon ushtrinë me Qipron Veriore

Në mesin e te nsioneve në Mesdheun Lindor, Turqia ka vendosur të zhvillojë stërvitje të përbashkëta ushtarake me Republikën Turke të Qipros Veriore (TRNC). Stërvitja, e quajtur “Martiri Kapiten Cengiz Topel Stuhia Mesdhetare 2020″, do të zgjasë pesë ditë nga data 6 deri në 10 sht ator. Një stërvitje e tillë planifikohet përvit, me q ëllimin të ndihmojë mes të tjerash edhe në trajnimin e ndërsjellë, bashkëpunimin dhe ndërveprimin mes Komandës së Forcave turko-qipriote të paqes dhe Komandës së Forcave të Sigurisë të Republikës Turke të Qipros Veriore” .

Por këtë radhë mobilizimi për të, është ndryshe. Stërvitja do të zhvillohet me pjesëmarrjen e forcave tokësore, ajrore dhe detare.Tensionet kanë ardhur duke u rritur prej javësh në Mesdheun Lindor ndërsa Turqia dhe Greqia kanë kryer secila manovra ushtarake në zonë.

Leave a Reply