Turqia nuk heq dorë pasi BE-ja i vuri ultima tum/ Nxjerr hartën ku Greqia është e rrethuar, çfarë po bëhet a do nis Lu fta…

Turqia nuk heq dorë pasi BE-ja i vuri ultima tum/ Nxjerr hartën ku Greqia është e rrethuar, çfarë po bëhet a do nis Lu fta…

Turqia nuk heq dorë pasi BE-ja i vuri ultima tum/ Nxjerr hartën ku Greqia është e rrethuar, çfarë po bëhet a do nis Lu fta…

Turqia duket e vendosur për qëllimet e saj në Egjeun Lindor. Mediat turke shkruajnë se Turqia ka hapur “Kartën e Lozanës” duke i kërkuar me fo rcë Greqisë që të demi litarizojë ishujt përballë brigjeve turke.
Fokusi është tek ishujt Chios dhe Kastelorizo. Mediat turke publikuan pamje të gjeneralëve grekë duke vizituar bazën ushtarake në Chios, edhe pse sipas marrëveshjes së Lozanës ky ishull bashkë me të tjerë përballë brigjeve turke duhej të ishte i demil itarizuar.

Madje, media turke shkruan duke iu referuar autoriteteve usht arake vendase se në tavolinë është edhe opsioni i rrethimit të ishujve për të detyruar Greqinë që t’i demil itarizojë.

Leave a Reply