Turqia e gatshme për l uftë me Greqinë, ngre në ajër avionët F-16

Turqia e gatshme për l uftë me Greqinë, ngre në ajër avionët F-16

Turqia e gatshme për l uftë me Greqinë, ngre në ajër avionët F-16

Ten sioni mes Turqisë dhe Greqisë është rritur pas pë rplasjes së anijeve dy ditë më parë në Egje. Sëfundmi, mediat turke raportojnë se Forcat Ajrore të Turqisë kanë ngritur në ajër 8 avionë të tipit F-16, të cilët janë të pajisur me raketa ajër-ajër “të gatshme për të q ëlluar në rast rr eziku”.

Hurriyet raporton se 8 avionët F-16 do të qendrojnë në ajër gjatë gjithë kohës duke patrulluar në z onën detare ku është duke kryer kërkime anija “Oruç Reis” dhe do t’i përgjigjen çdo pr ovokimi nga u shtria greke, Avionët turq janë të pajisur me raketa “AIM-9 Sidewinder”, të cilat janë a rmatimi standard i këtij lloj avioni në raste të tilla.

Leave a Reply