Tërbo hen gre kët, ambas adori gjer man bën deklar atën që nuk e pri snin: Të dashur ina tçinj…

Tërbo hen gre kët, ambas adori gjer man bën deklar atën që nuk e pri snin: Të dashur ina tçinj…

Tërbo hen gre kët, ambas adori gjer man bën deklar atën që nuk e pri snin: Të dashur ina tçinj…

Një ngjarje ‘alla ballkanase’ ka ndodhur në Greqi. Ambasadori gjerman në Greqi, Ernst Reichel ka bërë një postim në rrjete sociale de dikuar Ali Pashë Tepelenës, të cilin e cilëson si udhëhe qësin e Janinës. Në shkrimin e tij, thotë se Ali Pasha u v.ra pasi u përpoq të krij onte shtetin e pavarur të Epirit duke iu kund ërvënë Perandorisë Osmane.

“Ali Pasha, kryetari osman ose “Luani” i Janinës u përpoq të kr ijonte një shtet të pavarur në Epir. Ai dësh toi dhe u vr.a. Tr upi i tij pa ko kë u va.rros k ëtu. Në një his tori tjetër, ai mby ti 18 va jza l okale sepse nuk pranuan të bashkohen me haremin e tij”, shkroi Reichel, ndërsa nuk u prit aspak mirë nga grekët që e cilësuan si një prov okim.

Leave a Reply