Tentuan ta mashtronin, por i dhanë një thesar/ Fermeri i vetëm në Shqipëri që kultivoi gabimisht domaten me çmimin marramendës

Tentuan ta mashtronin, por i dhanë një thesar/ Fermeri i vetëm në Shqipëri që kultivoi gabimisht domaten me çmimin marramendës

Tentuan ta mashtronin, por i dhanë një thesar/ Fermeri i vetëm në Shqipëri që kultivoi gabimisht domaten me çmimin marramendës

Shkoi të blejë domate të quajtur “z emër kau”, por tregtari e mashtroi dhe ferma e tij u kthye në një “thesar” fitimprurës. Kjo është his toria e Alban Cakallit, 35-vjeçarit nga Mamurrasi.

Një ditë të bukur, Albani shkon tek një i njohuri i tij që merrej me tregtimin e shitjes së farave. I riu kërkon që të blejë domaten e quajtur “z emër kau”, për ta mbjellë në tokën e tij. Ky varietet prodhon 3-4 kokrra, të cilat shkojnë deri në 1 kg secila. Fermeri mendoi që do arrinte të siguronte disa të ardhura të kënaqshme financiare. Çdo ditë kujdesej për fidanët deri sa ato erdhën në fazën e lulëzimit.

Leave a Reply