T ensionohet gjendja/ Gati për l uftë, rr eshtohen ushtritë në Egje, Rusia i shkon në ndihmë Turqisë

T ensionohet gjendja/ Gati për l uftë, rr eshtohen ushtritë në Egje, Rusia i shkon në ndihmë Turqisë

T ensionohet gjendja/ Gati për l uftë, rr eshtohen ushtritë në Egje, Rusia i shkon në ndihmë Turqisë

Mesdheu dhe Deti Egje është kthyer në një front lu fte, anijet lu ftarake nga shumë shtete kanë drejtuar grykët e zj arrit kundër tyre.Në njërën anë aeroplanmbajtësja franceze “Charles de Gaulle” është bashkuar me flotën u shtarake greke, ndërsa në krahun e Turqisë është vendosur Rusia.

Flota ruse po zhvillon përgatitje ushtarake në Detin Egje ku po zhvillon kërkimet anija turke “Oruç Reis”.Gazeta greke Protothema ka bërë të ditur se stërvitja ushtarake po zhvillohet në Egjeun Lindor dhe njoftimi është dhenë nga përmes një NAVTEX-i nga marina turke duke paralajmëruar anijet që lundrojnë rrotull që të bëjnë kujdes.

Leave a Reply