T ensioni greko-turk a larmon BE/ Turqia nuk bën asnjë hap pas, o do t’u ..

T ensioni greko-turk a larmon BE/ Turqia nuk bën asnjë hap pas, o do t’u ..

T ensioni greko-turk a larmon BE/ Turqia nuk bën asnjë hap pas, o do t’u ..

Presidenti turk ka deklaruar se flota u shtarake nuk do të largohet nga ujërat e Mesdheut edhe pas kë rcënimeve për sa nksione nga BE. Kreu i shtetit, Recep Erdogan u shpreh se op eracionet e kërkimit të naftës dhe gazit do të vijojnë deri më 23 g usht.

“Ne nuk do të përulemi kurrë përballë banditërisë në pjesën tonë të territorit. Nuk do të dorëzohemi para gjuhës së s anksioneve dhe k ërcënimeve. Anija e kërkimit “Oruc Reis”, që ndodhet mes Qipros dhe ishullit grek të Kretës, do të vazhdojë punën deri më 23 g usht.”- tha presidenti Erdogan.Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Europian i konsideruan veprimet e Ankarasë, si antagoniste dhe të rr ezikshme dhe ritheksuan se të drejtat sovrane të shteteve anëtare të BE-së duhet të respektohen.

Leave a Reply