T ensionet në Mesdhe, Greqia nis stërvitjen u shtarake, Turqia merr vendimin e menjëhershëm

T ensionet në Mesdhe, Greqia nis stërvitjen u shtarake, Turqia merr vendimin e menjëhershëm

T ensionet në Mesdhe, Greqia nis stërvitjen u shtarake, Turqia merr vendimin e menjëhershëm

Greqia bëri me dije se të martën një stërvitje u shtarake me përfshirje të marinës dhe f. orcës ajrore në një z onë të Mesdheut lindor, ku Turqia po kërkon për naftë dhe gaz.

Autoritetet greke sqaruan se manovrat do të nisin në juglindje të ishullit të Kretës, pikërisht zvona ku Turqia ka dërguar një anije kërkimore të shoqëruar nga anijet l uftarake që hulumtojnë për kërkimet e naftës dhe gazit. Ankaraja deklaron se akvititetet e saj atje do të vazhdojnë deri në fundin e muajit gusht. Ndaj demonstrimit të f orcës nga ana e Greqisë, mediat shtetërore turke reaguan me njoftimet se vendi është duke forcuar ndjeshëm flotën e tij.

Leave a Reply