T ensionet me Turqinë! “Përbindëshi” amerikan zbarkon në Greqi, mesazhi i fortë përmes emrit (FOTO LAJM)

T ensionet me Turqinë! “Përbindëshi” amerikan zbarkon në Greqi, mesazhi i fortë përmes emrit (FOTO LAJM)

T ensionet me Turqinë! “Përbindëshi” amerikan zbarkon në Greqi, mesazhi i fortë përmes emrit (FOTO LAJM)

T ensionet janë të larta në Mesdhe duke bërë që fuqitë botërore të rrisin prezencën e tyre në rajon. Kështu, helikoptermbajtësja më e re e marinës amerikane “USS Hershel Woody Williams”, zbarkoi mëngjesin e sotëm në portin e Soudas në Kretë të Greqisë.

Anija gj igante është duke kryer u dhëtimin e saj të parë dhe i përket Flotës së Gjashtë Amerikane.Helikotermbajtësja është quajtur “Woody Williams” për shkak të h eroizimit të ushtarit amerikan me të njëjtin emër në b etejën e ishullit “Iwo Jima” në Japoni gjatë L uftës së Dytë Botërore dhe i është shtuar së fundmi flotës amerikane.

Leave a Reply