SUPER LAJM/ Gjermania ka leshuar viza pune nga Ambasada ja detajet..

SUPER LAJM/ Gjermania ka leshuar viza pune nga Ambasada ja detajet..

Ambasadori gjerman Jorn Rohde tha se rregullorja e miratuar nuk e kuzoi numrin e vizave që jepen. Ai ka bërë të ditur se kanë lëshuar 5500 viza dhe se duhet që të plotësohen kushtet ligjore nga të gjithë ata që duan të udhëtojnë në Gjermani.

Asnjëherë nuk ka pasur dhe nuk ka një numër maksimal të migrantëve për të hyrë në Gjermani. Vizat për studim, arsim, bashkim familjar jepen pa ndonjë kuzim, vetëm a plotësohen kushtet ligjore. Ambasada e Gjermanisë ka lëshuar 5 500 viza për të gjitha llojet e punësimit”.

Jemi duke rritur numrin e stat e vizave. Lidhur me atë sesa viza do të lëshohen është e vështirë të them, e kemi një kuotë”.“Duhet të asim më njerëzit, t’i dëgjojmë, nuk është vetëm mungesa e vendeve të punës, është më komplekse.

Ajo që do t’i mbajë të rinjtë në vend është një vizion i qartë. Ne duhet të iu japim mundësi të rinjve”.Gentian Gashi tha se pa’ndemia ka ndikuar edhe në migrimin e qytetarëve nga Kosova për në Gjermani.

error: Alert: Content is protected !!