Siluri, krijesa me 5 metra gjatësi që jeton në vendin tonë (VIDEO)

Siluri, krijesa me 5 metra gjatësi që jeton në vendin tonë (VIDEO)

Siluri, krijesa me 5 metra gjatësi që jeton në vendin tonë (VIDEO)

Në liqenin artificial të Badovcit jeton siruli, një prej krijesave më të mëdha e të frik/shme të Kosovës. Gjatësia e tij mund të arrij deri në 9 metra. Gjatësia më e madhe që është parë deri më tani në këtë liqe është 4 deri në 5 metra.

Liqeni i Badocit është liqe akumulues në lumin Graçanka, dy kylometra nga vendbanimi Graçanicë. Liqeni akumulues-artificial i Badofcit është ndërtuar në periudhën nga viti 1963 – 1966 me qëllim të furnizimit me ujë të Prishtinës. Lartësia e digës është 52 m, ndërsa gjerësi prej 246 m. Liqeni është ndërtuar në luginën e Badovcit , pranë minierës së Kishnicës.

Kur është i mbushur përplotë, liqeni është 3.5 km i gjatë dhe 500 m i gjerë, thellësia maksimale është 30 m, dhe vëllimi i përgjithshëm arrinë 26 milion metra kub ujë. shi ko vi deon me po sht KE TU

Leave a Reply