Si të shpëtoni nga thonjtë e futur në mish të gishtit të këmbës

Si të shpëtoni nga thonjtë e futur në mish të gishtit të këmbës

Si të shpëtoni nga thonjtë e futur në mish të gishtit të këmbës

Futja e thonjve të rritur të këmbës në mish është jo vetëm e bezdisshme, por ndonjëherë përkeqësohet aq shumë sa kërkon ndërhyrje ki rurgjikale. Kjo jo vetëm prej dh imbjes së madhe por edhe sepse e bën të pamundur ecjen.Rritja e thonjve në mish bëhet kur një thua fillon të rritet në lëkurë në formë të lakuar. Kjo lloj rritje ir riton lëkurën duke shkaktuar skuqje, butësi në prekje si dhe ënjtje. Në disa raste, kjo mund të shk aktojë edhe inf eksion më të madh.Shty,pe rek.lam.en dhe vazh.do..

Por çfarë e shk akton rritjen e thonjve brenda lëkurës? Mund të jetë trashëguese, ndonjë lëndim i këmbës apo këpucë të papërshtatshme që ndikojnë në rritjen e thonjve brenda lëkurës.Për ti lehtësuar gishtërinjtë tuaj zhytini këmbët tuaja në ujë të ngrohtë dhe me kripë minerale.Përdorni pecetë pambuku për të parandaluar pr esionin mes gishtit dhe thoit.

Leave a Reply