Si po largohen Shqiptaret cdo dite.Në Vlorë dhe Gjirokastër dhe vende tjera , ka ikur mbi 50% e popullsisë

E gjithe shqiperia po vendoset ne Tirane dhe pjesa tjeter po largohet te gjithe duan te mesojne gjermanisht dhe shpresojne nje jete te re.Dhe studentet e mjeksise pas mesimit vazhdojne paralel kurse te gjuhes gjermane.Te gjithe duan te ikin i madh dhe i vogel te lodhur nga politikanet qe po ja bejne jeten e veshttire.

Ndaj ky popull qe punoj kaq shume per kete vend tani do te largohet duke mos u kther me.Vlora dhe Gjirokstra është larguar gati mbi 50 % e popullsisë.
Në një analize reduktimi i popullsisë ka ardhur për arsye të emigracionit dhe migrimit të brendshëm.Por Vlora dhe Gjirokastra kanë pësuar reduktim të popullsisë së regjistruar më shumë për shkak të emigracionit.

Faktorët kryesorë që i detyrojnë shqiptarët të largohen janë kostot e larta të jetesës dhe pagat e uleta.Vendi ku po largohen më shumë shqiptarët është Gjermania.

error: Alert: Content is protected !!