Si nuk na e kanë thënë më parë/ Ilaçin e reumatizmës dhe sodës së bukës e kemi pasur gjithë këtë kohë te dollapi i kuzhinës, bën vërtet mrekulli, ja si ta përdorni

Si nuk na e kanë thënë më parë/ Ilaçin e reumatizmës dhe sodës së bukës e kemi pasur gjithë këtë kohë te dollapi i kuzhinës, bën vërtet mrekulli, ja si ta përdorni

Si nuk na e kanë thënë më parë/ Ilaçin e reumatizmës dhe sodës së bukës e kemi pasur gjithë këtë kohë te dollapi i kuzhinës, bën vërtet mrekulli, ja si ta përdorni

Nëse këto ekuilibra prishen, trupi është në telashe.

Një shëndeti i mirë kërkon një mjedis që nuk është shumë alkalin dhe as shumë acidik.

Sipas ekspertëve, soda e bukës mund të parandalojë krijimin e një mjedisi shumë acidik.

Ajo ndihmon në formimin e një mjedisi më alkalin.

Sipas tyre, një mjedis alkalin në organizëm është shumë i rëndësishëm për shëndetin në përgjithësi.

Soda e Bukës Kundër Inflamacionit

Një vit më parë, Revista Immunology publikoi një studim mbi sodën e bukës. Sipas studimit pirja e ujit të përzier me sodë buke mund të ulë gjasat e shfaqjes së sëmundjeve inflamatore.

Studimi zbuloi se në vetëm një javë nga konsumi i këtij lëngu, qelizat imunitare viheshin në punë jo për të stimuluar por për të luftuar inflamacionin.

Për më tepër, studimi zbuloi se soda e bukës ndez shumë prej reagimeve anti-inflamatore të trupit.

Artriti dhe reumatizma kanë të bëjnë me inflamacionin e kyçeve dhe ijeve. Këto sëmundje njihen si sëmundje auto-imunitare

Leave a Reply