“Si hoqa kilet e teperta, pas 10 vitesh mbipeshë”. Paska qenë kaq e lehtë sa duhet ta dini edhe ju!

“Si hoqa kilet e teperta, pas 10 vitesh mbipeshë”. Paska qenë kaq e lehtë sa duhet ta dini edhe ju!

“Si hoqa kilet e teperta, pas 10 vitesh mbipeshë”. Paska qenë kaq e lehtë sa duhet ta dini edhe ju!

“Humba dhjetra kile dhe shë.rova mig.renën përmes Testit të Intolerancës Ushqimore”.

Dëshmia e Ermira Balliut, financieres që pinte ujë me limon çdo mëngjes për dobësim, kur në fakt… ishte intolerante dhe vetëm sa fr.yhej e fr.yhej!
Ermira Balliu, një financiere e suksesshme në punën e saj, ka vu.ajtur ndër vite me mbipeshën, por edhe me disa pro.bleme shëndetësore.

Ermira, e cila na tregon se vua.nte nga mi.grena e theksuar, por edhe ale.rgjia, fr.yrje dhe lod.hje kronike, sado që pushonte…

Pas shumë dietash amatore, ajo ka dë.shtuar të dobësohet dhe jo vetëm kaq, por ka shtuar intestitetin e mi.grenës dhe al.ergjisë.

Në fund, edhe pse skeptike, ka vendosur që të provojë Testin e Intolerancës Ushqimore…

Si ishte periudha, që ju i morët ato kilogramë të tepërt. Ky është një pro.blem mbarëbotëror tashmë, por me ju çfarë ndodhi që ju doli, le të themi, situata jashtë kontrollit?

Që.llon një moment kur njeriu fillon dhe bën një jetë shumë p.asive.

Profesioni im, përtej aktiviteteve që bëja apo që shkoja në palestër, mund të them se kisha një jetë jo fort aktive dhe thashë me vete “ok”, mosha bën të veten.

Unë jam një tip që kam një al.ergji të paparë, vu.aja nga dh.imbjet e kokës dhe nuk e dija nga më vinin të gjithë këto faktorë.

Edhe pse mendoja që kisha filluar të ushqehesha shëndetshëm, ndërsa unë nuk po dobësohesha.

Kishit provuar ndonjëherë që të binit nga pesha përmes dietave?

Si të gjithë, po.

Klasikja, bëhet një dietë dhe mendon se me atë ditën do ta kalosh dhe humb dy kile, por kur i kthehesh jetës së zakonshme, fiton dhjetë.

Kisha dëgjuar shumë dieta nga shumë dietologë dhe dietologe dhe ajo që mua nuk më ka pëlqyer është që ta japin dietën, duke të parë.

Nuk të pyesin për ndonjë pro.blem shëndetësor përpara. Ndjekin legjenda urbane dhe të pyesin “çfarë grupi gj.aku ke” dhe gjoja në bazë të tij, të japin ato dietat e përgjithshme sipas grupit të gj.akut.

Dietën e analizës së grupit të gj.akut e kanë provuar të gjithë, por janë pikërisht intolerancat ushqimore që nuk të lënë që të kesh efekt.

Fakti tregoi, që duke bërë Intolerancën unë duhet të hiqja dorë nga disa ushqime, që analiza e grupit të gja.kut më thoshte se duhet t’i përdorja.

Nga cilat ushqime hoqe dorë? U “zhgë.njeve” pak nga testi, kishe ushqime që i doje shumë, por të dolën intolerante dhe nuk duhet t’i hash?

Po, “u zhgë.njeva” pak, se më ndaluan atë që unë adhuroja më shumë në botë. Djathin!

Për shkak të këmbën.guljes sime, mjekja më lejoi të përdorja vetëm djathin e dhisë në raste të shënuara, dmth kur “të më ik.te mendja fare” për djathin.

Gjithsesi, ajo ma bëri të qartë se jam intolerante nga djathi.

Gjithashtu nuk duhet të ha më brokol, bizele, bukën me maja, arrat, limonin, mollën etj.

Dhe po ta mendosh që unë kisha 6 muaj që pija ujë me limon për mëngjes, esëll madje, me idenë që të bija në peshë dhe vetëm sa çdo muaj e më tepër vetëm fr.yhesha e fr.yhesha si daulle…

Ndërkaq, unë kisha pasur intolerancë ndaj komplet laktozave.

Një pjesë të mirë të produkteve të qumështit, kosin, gjithçka.

Edhe kosi ndaj meje reagonte neg.ativisht.

Më ka bërë përshtypje se më krijonte një fr.yrje, njësoj si me limonin.

Këto në fakt i kam përdorur më pak, por pro.blemin e kisha te konsumi i lartë i djathit.

Ndaj njeriu duhet të dijë se çfarë të hajë dhe çfarë jo!

Sa peshe keni humbur ju?

Unë në fakt kam rënë ngadalë në peshë, se nuk mbajta dietë fikse siç ju thashë.

Gjithsesi kam humbur mbi 20 kile, në pak se 3 muaj.

Ndërsa një mikja ime ka rekord, humbi 16 brenda muajit.

Leave a Reply