Shqiponja më e madhe në botë: Disa njerëz mendojnë se është kostum zogjsh

Natyra është e pasur dhe e patejkalueshme, e gjithanshme, mbresëlënëse dhe e mrekullueshme.
E tillë është edhe Shqiponja Harpi, një krijesë me madhësi të konsiderueshme. Zogu madhështor ka një kurorë me pendë gri e të ngritura.

Meshkujt peshojnë deri në 5 kile, ndërsa femrat janë më të rënda, duke peshuar afër 10 kg.
Për shkak të fytyrës dhe madhësisë së tyre të veçantë, disa pretendojnë se këta zogj duken si njerëz të veshur me një kostum zogjsh.

Habitati i tyre janë ultësirat tropikale, që kryesisht gjenden në Meksikë, Brazil e Argjentinë Veriore.
Koj lloj shqiponje ushqehet me zogj më të vegjël, gjarprinj dhe majmunë.

Shpyllëzimi është duke kërcënuar ekzistencën e tyre, kështu që kafshët në fjalë renditen në mesin e specieve të zhdukura.

Leave a Reply