Rregullat e Karantinës: Ja çfarë ndodhi me disa Shtetas Zviceranë në këtë Aeroport

Rregullat e Karantinës: Ja çfarë ndodhi me disa Shtetas Zviceranë në këtë Aeroport

Rregullat e Karantinës: Ja çfarë ndodhi me disa Shtetas Zviceranë në këtë Aeroport

Pesë pasagjerëve të kompanisë ajrore zvicerane Edelweiss iu refuzua të shtunën në mbrëmje hyrja në Tromsø të Norvegjisë.
Rregullat më të rrepta për koronavirusin kanë hyrë atje në fuqi që nga sot.

Rreth rastit ka reportuar mediumi norvegjez iTromsø, transmeton portali zviceran watson.ch. “Pesë vetë në aeroplanin zviceran u ndaluan dhe u kthyen mbrapsht” mund të lexohet në titullin e gazetës.
Një bashkëpunëtor i Watson shkruan se 109 pasagjerë duhej të kishin qenë në aeroplan, transmeton albinfo.ch. “Të tjerët u desh të karantinohen menjëherë.”

Zvicra tani konsiderohet një vend i “Listës së kuqe” në Norvegji.

“Nuk mund ta kuptojë pse Edelweiss u mundësoi këtyre pasagjerëve fluturimin deri në Tromsø”, shkruan personi në fjalë, i cili vetë jeton në Norvegji.

Zyra e mediave e kompanisë Edelweiss konfirmon rastin. Pasagjerët u bartën përsëri në Cyrih, sipas saj. Kthimi i menjëhershëm lidhet me “rregulloren e karantinës që ka filluar të zbatohet nga sot” nga Norvegjia për shtetasit zviceranë. Megjithatë, ne nuk dimë arsyet e sakta. Ju do të duhet të pyesni autoritetet norvegjeze “, thotë zëdhënësi, Andreas Meier.

Ministria e Jashtme Norvegjeze ka lëshuar ​​një paralajmërim udhëtimi të enjten për disa vende lidhur me pandeminë koronavirus. Përveç Zvicrës, aty përfshihet edhe Republika çeke, Franca dhe Monako.

Hyrësit nga këto vende dhe disa rajone suedeze që janë të reja në Listën e Kuqe, duhet të kalojnë në karantinë në Norvegji për dhjetë ditë, përcjell albinfo.ch. Rregullorja hyri në fuqi natën e të shtunës.

Edelweiss thekson se ajo informon udhëtarët e saj përmes SMS, para nisjes, në lidhje me rregulloret e karantinës të vendeve të destinacionit. Ndërsa fakti nëse ata u përmbahen rregullave të hyrjes është përgjegjësi e pasagjerëve.

Leave a Reply