RREGULLA E RE/ Mësojeni me shpejt Ja si mund ta merrni tani shtetësinë Zvicerane

Mijëra njerëz bëhen zviceranë përmes martesës çdo vit. Një mënyrë për t’u natyralizuar në Zvicër është martesa.I njohur si natyralizim ‘i thjeshtuar’, siç kemi shkruar më parë, procesi që një partner i martuar të bëhet zviceran nuk është në të vërtetë i thjeshtë.

Mbani në mend se ky udhëzues ka të bëjë me natyralizimin kur të dy partnerët tashmë jetojnë në Zvicër, jo duke sjellë partnerin tuaj në Zvicër për të marrë qëndrim.Në këtë rast, do t’ju duhet për lejet e qëndrimit të cilat diskutohen gjatë në këtë lidhje.

Natyralizimi i zakonshëm (ose i rregullt) është ai që kalojnë shumica e njerëzve, dmth. pasi kanë jetuar këtu me një leje qëndrimi të bazuar në punë për një kohë të mjaftueshme, ata mund të aplikojnë për t’u bërë shtetas (dmth të natyralizohen).

Për bashkëshortët e huaj të shtetasve zviceranë, sipas informacionit zyrtar të qeverisë zvicerane “ata duhet të kenë jetuar për një total prej pesë vjetësh në Zvicër, të kenë kaluar një vit para dorëzimit të kërkesës në Zvicër dhe duhet të kenë qenë të martuar dhe jetuar me shtetasin zviceran për tre vjet.

error: Alert: Content is protected !!