Receta Me Bazë Limoni Që Do T’ju Ndihmojë Të Hiqni Dorë Nga Duhaanpiirja Për 9 Javë

Receta me bazë limoni që do t’ju ndihmojë të hiqni dorë nga duhaanpiirja për 9 javë

Një studim i ri i kryer nga Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti Srinakharinëirot në Tajlandë doli në përfundimin se përdorimi i lime është shumë më efektiv sesa çamçakëzët me niikotinnë ! Sipas shkencëtarëve, nëse duhaanpirësiit që duan të heqin dorë nga ciigarjja marrin lime në vend të çamçakëzave me niikotinnë do të munden ta lënë më shpejtë këtë të fundit.

Për 12 javë rrjesht, dhjetra duhannpiirës mbi moshën 18 vjeç u ndanë në dy grupe : në ata që do të merrnin çamçakëzat e niikotinnës dhe ata që do të konsumonin lime.

Lime është një alternativë jo tokksiike e cila jo vetëm ka efektin e çamçakëzit të niikotinnës në organizëm , por gjithashtu vjen me një sërë përfitimesh të tjera si alkaliinizimmin i indeeve, të cilat normalisht janë më aciide tek duhannpirësiit .Ky frut ka gjithashtu aktivitet të konsiderueshëm antiimikrobbik kundër bakktereeve si E. colii dhe në Viibrioo choleera.

Rezultatet e testit treguan se nuk kishte dallime të konsiderueshme në normat e abstinencës midis grupeve gjatë javëve 9-12, por midis javës së parë dhe të katërt monnoksiidi i karbboniit tek duhannpirësiit që kishin marrë lime ishte dukshëm më i ulët, krahasuar me ato që përdorin çamçakëzat e niikotinnës .

Testi arriti në përfundimin se lime i freskët mund të përdoret në mënyrë efektive si një metodë alternative për ndërprerjen e duhaaniit. Më pposhttë do të lexoni receten se si duhet konsumuar lime në mënyrë që të veprojë në organizëm si një çamçakëz niikotinne

përbërësit:

1 lime
1 limon
1 lugë çaji sheqer
1 filxhan me ujë

Përgatitija:

1. Shtrydhni lëngun e lime-it dhe limonit dhe shtojini në një filxhan të mbushur me ujë. Hidhni një lugë sheqer dhe përziejeni mirë. Konsumojeni çdo dite pas nje vakti dhe do te shihni se deshira per ciigaare do t’ju ulet ndjeshem

error: Alert: Content is protected !!