Qfarë po pregaditet ?! Ky shtet Evropian blen raketa amerikane

Qfarë po pregaditet ?! Ky shtet Evropian blen raketa amerikane

Qfarë po pregaditet ?! Ky shtet Evropian blen raketa amerikane

Hungaria ka nënshkruar një deklaratë të synimit për të blerë raketa të mbrojtjes ajrore nga Shtetet e Bashkuara për rreth 1 miliard dollarë. Ambasada e SHBA në Budapest e përshkroi marrëveshjen si “prokurimi më i madh i mbrojtjes hungareze nga SHBA deri më sot”.

Ministria e Mbrojtjes së Hungarisë, një anëtar i N ATO-s që nga viti 1999, deklaroi se marrëveshja përfshin blerjen e raketave ajër-ajër dhe tokë-ajër.Vitin e kaluar, kryeministri Viktor Orban zbuloi planet e qeverisë për të blerë armë amerikane dhe shtoi se “ndërtimi i një u shtrie moderne hungareze është duke u zhvilluar”.

Leave a Reply