Punë e para në Gjermani, ky është profesioni që po kërkohet dhe do kërkohet më shumë

Punë e para në Gjermani, ky është profesioni që po kërkohet dhe do kërkohet më shumë

Punë e para në Gjermani, ky është profesioni që po kërkohet dhe do kërkohet më shumë

Gjermania është kthyer në një vend ku numri më i madh i popullsisë sa po vjen dhe po plaket, duke shkaktuar kështu edhe pr obleme të kujdesit shëndetësor ndaj të moshuarve. Duke qenë se popullsia vendase nuk preferon ta kryej këtë punë (atë të kujdesit ndaj të moshuarve), Gjermania i ka hedhur sytë nga vendet e Europës Lindore, apo edhe nga Filipinet.

Megjithatë, në një reportazh dhe analizë të situatës, të realizuar nga “Deutsche Welle”, ekspertët flasin për anët e mira dhe të këqija të kësaj nevoje të madhe të tregut për punë, e veçanërisht, për vështirësitë që hasin të gjithë personat që vijnë nga Europa Lindore.

Leave a Reply