Po ngjiste malin, çfarë gjeti fermeri rastësisht nuk do e besoni/ Një mrekulli të natyrës

Po ngjiste malin, çfarë gjeti fermeri rastësisht nuk do e besoni/ Një mrekulli të natyrës

Po ngjiste malin, çfarë gjeti fermeri rastësisht nuk do e besoni/ Një mrekulli të natyrës

E gjerë mbi 150 metra dhe e lartë mbi 200 metra apo sa një ndërtesë 40 katëshe, llogaritet të jetë shpella më e madhe në botë e cila gjendet në Vietnam dhe quhet Hang Son Doong. Shpella gj igante është e vendosur në parkun nacional Phon Nha-Ke Bang, 500 kilometra në jug të Vietnamit.

Son Goong ishte krijuar 5 milionë vite më parë, ndërsa ky thesar i fshehur është zbuluar afro 20 vite më parë edhe atë krejt rastësisht. Fermeri kishte parë një vrimë në një shkëmb, dhe kur arriti të fut duart brenda u sh okuar nga ajo çfarë pa brenda saj. Llogaritet se kjo shpellë është e gjatë plotë 139 kilometra, dhe brenda saj gjenden liqene, plazhe dhe lumenj.

Leave a Reply