Po kërkohet nga e gjithë bota, njihuni me fruti ‘magjik’ që rritet në Shqipëri

Po kërkohet nga e gjithë bota, njihuni me fruti ‘magjik’ që rritet në Shqipëri

Po kërkohet nga e gjithë bota, njihuni me fruti ‘magjik’ që rritet në Shqipëri

Bjeshkët e Tropojës nuk njihen vetëm për bukuritë malore qê ofron ky terren.Kohëve të fundit këtë vend e kanë bërë të njohur edhe frutat e pyllit që rri ten aty e të cilat po ekspo rtohen jashtë Shqipërisë duke nisur në Itali, Holandë, Gjermani e deri në Amerikë. Boronica atje tashmë po quhet ‘frut i magjisë’

“Boronica e Tropojës kërk ohet nga e gjithë bota. Boronica e Tropojës shkon deri në Amerikë. Ajo përveç se e thatë përdoret edhe e freskët për industrinë për lëngje të ndryshme në Itali, Hollandë, dhe Gjermani”, thotë Ardian Citozi për TCH.

Leave a Reply