Pesë Arsye Të Forta Përse Duhet Të Hani Çdo Ditë Kastravec, Çfarë Kanë Për T’i Ofruar Organzimit

Pesë arsye të forta përse duhet të hani çdo ditë kastravec, çfarë kanë për t’i ofruar organzimit

Të pasur me vitamina e minerale, tejet hidratues, të lehtë për t’u konsumuar e të shijshëm…janë këto e vlera të tjera të kastravecit që e bëjnë këtë perime shumë të shëndetshme !

Kastraveci përmban vitamina C dhe K, magnez, kalium dhe mangan. Ata përbëhen kryesisht nga uji, kështu që ngrënia e kastravecave gjatë verës është një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar trupin tuaj të qëndrojë i hidratuar.

Ç’është më e mira kastraveci përmban vetëm 16 kalori dhe kjo e bën atë një ushqim të mirë për t’u ngrënë, pa u shqetësuar se do të shtoni peshë

Ushqim i trurit
Kastravecat përmbajnë fisetiin, e cila ka aftësinë për të parandaluar sëmunddjeet neurologjiike që lidhen me moshën

Antiioksidanntë

Kastravecat përmbajnë shumë antiioksidanntë dhe ndihmojnë në riparimin e dëmttimeeve shkaktuar nga radiikaleet e lira.

Shëndeti i kockave
Kastravecët janë një burim i shkëlqyer i vitaminës K që është e nevojshme për kockat e forta.

Antti-inflammatoor

Për ata që vuaajnnë nga artriiti ose dhimbbjeet e kyçeve, duhet të dinë që kastravecat përmbajnë flavonoide që ndihmojnë në reduktimin e inflammacioniit.

error: Alert: Content is protected !!