PDK në Qeveri, AAK në opozitë, presidenti do të jetë nga kjo parti

PDK në Qeveri, AAK në opozitë, presidenti do të jetë nga kjo parti

PDK në Qeveri, AAK në opozitë, presidenti do të jetë nga kjo parti

Ndaj Qeverisë Hoti ka filluar mbledhja e nënshkrimeve për mocionin e mosbesimit nga ana e Lëvizjes Vetëvendosje.Por, rrëzimi i saj po kërcënohet edhe nga AAK, parti e cila është pjesë e koalicionit qeverisës.Kjo, për shkak të postit të presidentit, të cilin po e kërkon kreu i kësaj partie, Ramush Haradinaj.

Se sa është i drejtë ky kushtëzim dhe sa ka mundësi që të rrëzohet Qeveria, për gazetën “Bota sot” është deklaruar njohësi i çështjeve politike, Faton Mehmeti.Sipas tij, Qeveria Hoti mbahet në këmbë nga një votë dhe AAK mund ta rrëzojë atë, nëse LDK nuk gjen mbështetje tek PDK, ku dhe i ka shpresat, në të kundërtën do të duhet ta mbështesë Haradinajn për president.

Leave a Reply