Paralajmërim nga mjekët: Mos hani shumë domate, ju sjell këto sëmundje

Paralajmërim nga mjekët: Mos hani shumë domate, ju sjell këto sëmundje

Paralajmërim nga mjekët: Mos hani shumë domate, ju sjell këto sëmundje

A e dini se domatet janë ushqime me shumë ac id dhe për këtë arsye mund të shkaktojnë d j egie te njerëzit që vu a jn ë nga g astriti ose r efluksi gastroesofag?Edhe nëse jeni të shëndetshëm dhe nuk vu a ni nga këto p ro bl e me me stomakun, nëse hani shumë domate ose salcë domatesh, edhe ju mund të përjetoni këto simptoma të pakëndshme.

Domatet janë gjithashtu të pasura me oksalate, një substancë që është e vështirë të metabolizohet kur merret shumë dhe mund të rezultojë në formimin e gurëve në veshka.Frutat me lëng të kuq gjithashtu përmbajnë shumë kalium, të cilat gjithashtu mund të ndikojnë në funksionimin e veshkave. Nëse tashmë keni disa pro blem e të veshkave, jini tepër të kujdesshëm!

Leave a Reply