Paracetamol Apo Ibuprofen – Sa Qetësues Mund Të Pini Në Ditë

Paracetamol Apo Ibuprofen – Sa Qetësues Mund Të Pini Në Ditë Paracetamoli dhe ibuprofeni janë dy ndër ilaçet më të përdorura kundër dhimbjes por jo vetëm.

Ato përdoren gjërësisht kundër temperaturës, artritit, dhimbjeve dhe migrenës. Paracetamoli shërben për të ulur frekuencën dhe ashpërsinë e sinjaleve të dhimbjes në tru. Paracetamoli fokusohet kryesishtnë zonën e dhimbjes.
Ibuprofeni funksionon duke nxitur prodhimin e disa hormoneve të caktuara që çlirohen në organizëm si reagim i një lëndimi apo sëmundjeje.

Ibuprofeni funksionon duke shënjestruar çdo gjurmë inflamacioni në të gjithë trupin. A Mund Të Merren Të Dy Ilaçet Në Të Njëjtën Kohë? Kur vjen puna tek dhimbjet, paracetamoli është ndër më të rekomanduarit dhe më të sigurtët për shumë njerëz, me efekte
anësore shumë të rralla.
Sipas ekspertëve, njerëzit që janë mbi moshën 16 vjeç mund të marrin paracetamolin dhe ibuprofenin bashkë për të ulur temperaturën dhe dhimbjet. Mbi këtë grupmoshë, konsumi i të dy barnave në të njëjtën kohë nuk është i dëmshëm për shëndetin.

error: Alert: Content is protected !!