Pamje nga kapja e 400 kilogramëve “miell”në Lipjan (VIDEO)

Përfaqësuesit e Komandës Krahinore të Guardia di Finanza të rajonit Calabria, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës dhe Policinë Kriminale Shqiptare, kanë zbuluar një trafik ndërkombëtar të mbi 400 kilogramë k okaine brenda një kontejneri nga Amerika e Jugut.

Kështu e fillon shkrimin rreth njoftimit, Guardia di Financa, sipas të cilit institucion, ngarkesa e paligjshme u identifikua nga Fiamme Gialle dhe nga oficerët e Agjencisë Doganore të Gioia Tauro përmes skanimit me rreze X, të kryer me pajisje të sofistikuara në portin e Gioia Tauro, të një kontejneri “tranzit” nga porti i Santos (Brazil) dhe që i drejtohej një kompanie me qendër në Lipjan (Kosovë).

Për të identifikuar autorët e trafikut të madh të paligjshëm, thuhet ndër tjerash, përcjell Telegrafi, Prokuroria Publike e Calabria, DDA, e drejtuar nga avokati Giovanni Bombardieri, i ndihmuar nga zëvendësprokurori Calogero Gaetani Paci dhe zëvendësavokati Francesco Ponzetta, urdhëroi ekzekutimin e filialit ndërkombëtar.

Në përfundim të operacionit ndërkombëtar antidr ogë, i cili përfundoi mbrëmë në Ballkan, Guardia di Finanza, policia shqiptare dhe kosovare, pasi ndoqën kontejnerin gjatë tërë udhëtimit, sekuestruan 400 “pako” k okainë të pastër, për një total prej 400 kilogramësh, të fshehura në kuti që përmbajnë zyrtarisht “pulë”.

error: Alert: Content is protected !!