P ërplasja me grekët, Turqia ngre në ajër avionët F-16 me raketa gati për të q ëlluar

P ërplasja me grekët, Turqia ngre në ajër avionët F-16 me raketa gati për të q ëlluar

P ërplasja me grekët, Turqia ngre në ajër avionët F-16 me raketa gati për të q ëlluar

T ensioni mes Turqisë dhe Greqisë është rritur pas p ërplasjes së anijeve dy ditë më parë në Egje. Sëfundmi, mediat turke raportojnë se Forcat Ajrore të Turqisë kanë ngritur në ajër 8 avionë të tipit F-16, të cilët janë të pajisur me raketa ajër-ajër “të gatshme për të q ëlluar në rast rr eziku”.

Hurriyet raporton se 8 avionët F-16 do të qendrojnë në ajër gjatë gjithë kohës duke patrulluar në zonën detare ku është duke kryer kërkime anija “Oruç Reis” dhe do t’i përgjigjen çdo pr ovokimi nga u shtria greke

Leave a Reply