O zot sa e dhi mbshme/ “Nëna më v diq në duar, e lashë ta merrte deti”- Flet djali i gruas që u m byt në Himarë

O zot sa e dhi mbshme/ “Nëna më v diq në duar, e lashë ta merrte deti”- Flet djali i gruas që u m byt në Himarë

O zot sa e dhi mbshme/ “Nëna më v diq në duar, e lashë ta merrte deti”- Flet djali i gruas që u m byt në Himarë

Të mërkurën në mëngjes, Avdul Rama së bashku me nënën, babanë dhe një shok dolën në det për të mbledhur rrjetat. Në portin e Himarës, ku familja vlonjate jetonte prej vitesh për punë, askush nuk i paral ajmëroi për shtrëngatën.

Dallgët e për mbysën anijen e re 9 metra të gjate të blerë me borxhe. Rrëfimi i Avdulit është i dh imbshëm. Ai tregon si doli me not në breg e pasi la nënën e vde kur t’ia me rrte deti.

“Në momenti që erdhi stu hia, babai dhe nëna ime kanë qenë brenda në kabinën e pilotimit. Unë kam qenë jashtë, në anë të varkës, kurse shoku ynë ka qenë në fund fare te kapaku te motori”, shprehet i riu, i cili tregon se pas përm bysjes së varkës i pari mbi ujë doli shoku, më pas ai dhe pas tij babai.

“E mbajta nënën gjysmë ore të gjallë në krah, s’kisha mundësi për më shumë sepse më vd iq në duar.”

Arsen Rama, djali tjetër i tyre nuk doli në det atë ditë, por ka qenë ai që ka kërkuar ndihmë në po licinë kufitare, pasi asnjë familjar nuk i është përgjigjur telefonatës së tij kur pa motin e keq.

Familja Rama hum bi kryefamiljaren por dhe barkën e blerë me shumë sak rifica. Dyert e shtëpisë në Vlorë, që ishin mbyllur 17 vjet më parë për një fat më të mirë, u hapën tani për mo rt nga një fatk eqësi që u mori gjithçka

Leave a Reply