Nxehet situata / Izraeli rreshtohet krah Greqisë në p ërplasjen në Egje

Nxehet situata / Izraeli rreshtohet krah Greqisë në p ërplasjen në Egje

Nxehet situata / Izraeli rreshtohet krah Greqisë në p ërplasjen në Egje

Qeveria izraelite është radhitur në krah të Greqisë në pë rplasjen e kësaj të fundit me Turqinë për Zonën Eksluzive Ekonomike në Egjeun Lindor.

Në një deklaratë të mbrëmjes së djeshme, qeveria e Netanyahut theksoi se i qendronte “në krah Greqisë, në të drejtën e saj për të patur Z onën Ekskluzive Ekonomike të vetë sipas konventave ndërkombëtare”, duke theksuar ndërkohë se palët duhet të gjejnë rrugën e arsyetimit dhe të vijojnë me negociata, shkruan albeu.com. Izraeli është një ndër aktorët e “teatrit të Egjeut” me interesa thelbësore në pasuritë e mëdha të gazit, të gjetura në jug-lindje të Qipros.

Leave a Reply