”Nuk ndalet Turqia” / Vjen paralajmrimi i fuqishem i presidentit Erdogan per ngjarjet me Izraelin

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka shprehur zemërimin për suI.met ajrore izraelite në Rripin e Gazës dhe i kërkoi Këshillit të Sigurimit të OKB të kërkojë një zgjidhje paqësore. Presidenti tur ka suImuar ashpër Izraelin duke e cilësuar shtet te.rrorist, ndërsa paralajmëroi se Turqia nuk do të he.shtë. “Ne jemi të trishtuar dhe të zemëruar nga mizo.ria e shtetit te.rrorist të Izraelit kundër Palestinës,” tha Erdogan gjatë një kon.ferencë.
“Për të qëndruar kundër agresonit të Izraelit në qytetet palestineze, Jeruzalemi është një de.tyrë nderi për njerëzimin,” shtoi ai.

“Ata që qëndrojnë të heshtur ose mbështesin hapur gj.akderdhjen e Izraelit duhet ta dinë se një ditë do të jetë radha e tyre,” vazhdoi Erdogan, duke theksuar se është e domos.doshme që Këshilli i Sigurimit të ndërmarrë hapa për të
siguruar paqen në Jeruzalem. “Turqia nuk do të heshtë ndaj persekutimit izraelit në Palestinë, edhe nëse e gjithë bota e injo.ron atë”, tha Erdogan.

error: Alert: Content is protected !!