Nuk flija dot me burrin se më gërrhiste si traktor në vesh/ Provova këto metoda dhe shpëtova

Nuk flija dot me burrin se më gërrhiste si traktor në vesh/ Provova këto metoda dhe shpëtova

Nuk flija dot me burrin se më gërrhiste si traktor në vesh/ Provova këto metoda dhe shpëtova

Gërhitja ndodh gjatë thithjes së ajrit nga rrugët e frymëmarrjes. Zakonisht gërhitja konsiderohet si çrregullim i gjumit por sipas intensitetit mund të ketë pasoja serioze mjekësore dhe sociale.
Në botë gjenden produkte të pafundme kundër gërhitjes, por shumica prej tyre nuk kanë rezultuar efikase.

Ndonëse nuk ka një kurë mrekulli-bërëse kundër gërhitjes, duhet pranuar që disa ndryshime në stilin e jetesës dhe receta tradicionale e natyrale mund të ndihmojnë në mbajtjen nën kontroll të saj. AgroWeb.org liston më poshtë disa kura krejt natyrale kundër gërhitjes.

Kamomili

Vlerat anti-inflamatore të kamomilit janë të pranuara gjërësisht. Rrjedhimisht kamomili ndihmon në ndalimin e gërhitjes.

Ai qetëson nervat dhe muskujt e fytit dhe ju ndihmon të flini më mirë.

Si ta përdorni çajin e kamomilit kundër gërhitjes:

Merrni një lugë çaji me lule kamomili dhe hidhini në një xhezve me ujë të valuar.

Lërini përreth 15 minuta, kështu në saj të nxehtësisë lulet e kamomilit do të çlirojnë substancat e nevojshme tek uji.

Pasi t’i keni kulluar, mund t’i shtoni pak mjaltë e ta konsumoni 30-45 minuta para se të flini.

Mendra

Mendra lufton inflamacionin dhe enjtjen në membranat e shtresës së fytit dhe flegrat e hundës. Rrjedhimisht ajo promovon një frymëmarrje të lehtë dhe të qetë.

Kurat me mendër funksionojnë mirë edhe për gërhitjen e përkohshme që shkaktohet nga alergjitë, ajri i ftohtë apo i thatë.

Leave a Reply