Nuk është Dhjam moj Shoqe! Këmbët po fryhen nga uji, ja si ta rregulloni atë gjë…!!!

Nuk është Dhjam moj Shoqe! Këmbët po fryhen nga uji, ja si ta rregulloni atë gjë…!!!

Nuk është Dhjam moj Shoqe! Këmbët po fryhen nga uji, ja si ta rregulloni atë gjë…!!!

Mbajtja e lëngjeve është akum.ulimi i ujit në inde, si rezultat i mosbal.ancimit në trup. Trupi ynë është një sistem kompleks i hòrmòneve që vazhdimisht ndr.eq nivelet e lëngjeve në mënyrë që t’i mbajë ato të qëndrueshme.Kjo është arsyeja pse pírja më shumë se sasia e rekomanduar e ujit nuk shkákton ndonjë pròblem. Ajo elim.inohet nga veshkat në formën e ùrinës ose djèrsès.

Për të paran.dáluar mbajtjen e lëngjeve, duhet të shmángni së bëri 6 gjërat e mëposhtme që ndoshta janë duke e shkáktuar atë:Konsumoni shumë natrium:Natriumi është i pranishëm në pothuajse çdo ushqim që hamë, por duke konsumuar shumë dhe duke mos pirë ujë mjaftueshëm mund të rezultojë në mbajtjen e lëngjeve.Ushqime të përpunuara:Ushqimet e përpunuara përmbajnë shumë sheqer dhe natrium, dy substanca që konsiderohen si shkáqet kryesore të èdemës.

Dehid.ratim:Nëse nuk pini shumë ujë do të përfundoni duke u hidratuar. Dehid.ratimi do të çojë në ënj.tjen e indeve.Mungesa e vitaminës B6:Mungesa e vitaminës B6 në trup mund të shkáktòjë mbajtjen e lëngjeve. Burimet më të mira të vitaminës B6 janë toni i peshkut, farat e lulediellit, patatet, fistikët, bananet ose pula.Mungesa e magnezit:Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme për shëndetin tonë dhe shumë prej nesh vùájnë nga mungesa e magnezit.Ne duhet të marrim të paktën 200 mg. magnez në ditë. Marrja e sasisë optimale të magnezit do të parándálojë mbajtjen e lëngjeve. Magnezi mund të gjendet në ushqime të tilla si arra, fruta të thata, avokado dhe spinaq.

Mungesa e kaliumit:Mungesa e kaliumit në trup mund të çojë në mosba.lancimin dhe mbajtjen e lëngjeve, ndërsa minerali rregullon balancën e ujit në trup. Ushtrimi është çelësi për mos-mbajtjen e lëngjeve në trup.Do të aktivizoni qarkullimin në këmbët tuaja duke shty.pur muskujt në vènat dhe duke lejuar lëngjet e tepërta të elim.inohen përmes ùrinës dhe djèrsès.Për të paránd.alùar mbajtjen e lëngjeve në trup, ju gjithashtu duhet të konsumoni më shumë fruta dhe perime.Ato përmbajnë flavonoide të cilat do të ndihmojnë shumë në lárgimin e lëngjeve të tepërta nga trupi.

Shmángni veshjet e ng.ushta, pasi ajo mund të dèmtòjë qarkullimin e gja.kut.Këshillë: Mundohuni të mos bëni dush me ujë të nxèhtë në mënyrë që të paránd.aloni dehídr.átimin.

Leave a Reply