Nuk do ta besoni/ Nëse zgjoheni me sklepa në sy përditë keni këtë problem shëndetësor

Nuk do ta besoni/ Nëse zgjoheni me sklepa në sy përditë keni këtë problem shëndetësor

Nuk do ta besoni/ Nëse zgjoheni me sklepa në sy përditë keni këtë problem shëndetësor

Zgjoheni çdo ditë me sklepa në sytë tuaj? Çfarë tregojnë ato për shëndetin

Ngjyra e sklepave nuk është e qartë: Skelay e syve të verdhë, të gjelbër ose të bardhë mund të sinjalizojnë një inf
eksion, zakonisht i njohur si sy i kuq.Ka dy lloje të syve të in fektuar -, forma virale është veçanërisht e lehtë për t’u përhapur, madje vetëm duke shtrënguar duart. Lloji bakterial zakonisht është vetëm në një sy, shpesh e shkaktuar nga një gjëndër e qafës së in
fektuar, mund të shkaktojë edhe qelb të verdhë dhe siklet në sy.

Kur sytë tuaj lotojnë: Sytë me ujë mund të jenë kalimtarë ose dhe një reagim ndaj alergjive nga I ftohti ose një shenjë e syrit të thatë. Besojeni apo jo, kur sytë tuaj nuk prodhojnë lot të mjaftueshëm për të lubrifikuar siç duhet, ata irritohen, gjë që shkakton gjëndrën laike për të lëshuar një vëllim të madh lotësh.

Një kanal i bllokuar nga sklepat mund të parandalojë që lotët tuaj të kullojnë normalisht, duke rezultuar në një gjendje të quajtur dacryocystitis, e cila shkakton syrin të prodhojë një shkarkesë të trashë dhe të ngjitshme, transmeton “Living”.

Me lente kontakti, rreziku i in fektimit të rëndë është dukshëm më i lartë”, thotë Dr. Asbell. Nëse vëreni shkarkim të një lëngu të trashë kur mbani lente tuaj, ndonjëherë të shoqëruar nga dhimbje ose ndryshim në vizion, mund të keni i nfeksion të syve. “Jini të kujdesshëm; nëse vëreni diçka dhe shikoni një mjek “, thotë ajo. Keratiti bakterial dhe kërpudhat janë dy i nfeksione të kornesë që mund të shkaktohen nga përdorimi i lenteve të kontaktit; përveç shkarkimit, dhimbja ose ndjeshmëria ndaj dritës janë simptoma të tjera

Leave a Reply