Njihuni me Valdeten, em igranten shqiptare që u bë oficere e lartë e ushtrisë amerikane

Njihuni me Valdeten, em igranten shqiptare që u bë oficere e lartë e ushtrisë amerikane

Njihuni me Valdeten, em igranten shqiptare që u bë oficere e lartë e ushtrisë amerikane

Shqiptarja nga Kosova, Valdete Mehanja ka një hi stori jete të jashtëzakonshme. Familja e saj u bë r efugjate l ufte gjatë k onfliktit në Kosovë dhe përfunduan në kampet e r efugjatëve në Gjermani.

Pas çlirimit u kthyen në atdhe, por përvoja i kishte lënë një përsht ypje të jashtëzakonshme Valdetes e cila vendosi të angazhohej për të kontribuar për njerëz e popuj të tjerë që kalonin v uajtje të ngjashme. Ajo u angazhua si vullnetare e OKB-së në z ona ko nfliktesh me r efugjatë.Në vitin 2004, u punësua si kontraktore nga Shtetet e Bashkuara dhe u vendos në Irak e më vonë në Afganistan. Ishte aty që i lindi dëshira për një k arrierë ushtarake dhe për fluturimin.

Leave a Reply