Njihuni me pyllin e mrekullive në Shqipëri, aty prodhohet një gjë që e ka zili e gjithë bota: Ka shije të rralla shqiptare

Njihuni me pyllin e mrekullive në Shqipëri, aty prodhohet një gjë që e ka zili e gjithë bota: Ka shije të rralla shqiptare

Njihuni me pyllin e mrekullive në Shqipëri, aty prodhohet një gjë që e ka zili e gjithë bota: Ka shije të rralla shqiptare

Pylli i gështenjës në zo në e Tropojës është krenaria e bletarëve të kësaj krahine. Mjalti i gështenjës i Tropojës është më i kërkuari në të gjithë Shqipërinë për shkak të vetive kuruese që ka për shëndetin e njeriut. Ne sot do të shkojmë në shtëpinë e një bletari dhe do të vjelim mjaltin e gështenjës. Gazetarja: Sa vite ke që merresh me bletë?

Hasan Mulaj, bletërritës: Unë kam 20 vite, e nisa më dy bletë dhe avash avash erdha me 150 bletë. Kemi lodhje, shpenzim, por edhe të ardhura. Vjelja e mjaltit është një proces që kërkon kohë dhe delikatesë. Bletari: E nxjerrim kornizën lart dhe këtu është fusha që ka vulosur bleta. Kur korniza vuloset, mjalti është i pjekur, sikur molla në degë.

Leave a Reply