Nëse shihni formë katrore të formuar në sipërfaqen e ujit largohuni dhe paralajmëroni të tjerët menjëherë

Nëse shihni formë katrore të formuar në sipërfaqen e ujit largohuni dhe paralajmëroni të tjerët menjëherë

Nëse shihni formë katrore të formuar në sipërfaqen e ujit largohuni dhe paralajmëroni të tjerët menjëherë

Ky fenomen natyror quhet “det i kryqëzuar” dhe ndërkohë që është mahnitëse për të parë atë mund të jetë jashtëzakonisht e rr ezikshme për këdo që është kapur në të, duke përfshirë anije, surfista dhe veçanërisht notarë .

Ky fenomen i bukur i oqeanit ndodh kur valët pë rplasen nga kënde të ndryshme dhe formojnë sheshe në ujë. Imazhi i mësipërm është nga Île de Ré, një ishull në brigjet perëndimore të Francës, ku “deti kryq” është një dukuri e zakonshme.Kjo ndodh kur valët nga një sistem moti vazhdojnë edhe pse një ndryshim në erë ka krijuar valë të ndryshme.Valët pastaj drejtohen në një kënd nga njëri-tjetri duke shkaktuar këtë pamje të mahnitshme.

Leave a Reply