Nese e keni kete bimen ne shtepi, ju jeni njeriu me me fat ne bote. Ja cila eshte arsyeja

Njihet ndryshe si “bima e pa.vd.ek.sh.mr.isë” dhe mbi të gjitha që i sjell të mira shëndetit të çdokujt nga ne qe e ka ate ne shtepi.

Thuhet se bima aloe vera erdhi nga Afrika e Veriut dhe dokumentacioni i parë i njohur i përdorimit të saj nga ana medicinale, ishte në librin e lashtë egjiptian “Papirusi Ebers”, i cili ka dhënë dymbëdhjetë receta të ndryshe.

Që atëher, kjo bimë është përdorur në të gjithë botën si një lule dekorative dhe më e rëndsishmja, si një il.aç shërimi.

Nëse keni një bimë aloe vera do të përfitoni shumë, kryesisht për shkak të vetive të saj me.dic.in.ale te cilat jane me te vertete te pazevendesueshme.

Ja disa nga përfitimet që mund te merni nga xheli që përmban në brendësi kjo bime:

Shëron dje.gi.et

Shëron pl.a.gët

Zbut aknet dhe ekzemat

Zbut sk.uq.jen dhe pro.ble.met e tjera të lëkurës

Mund të përdoret si il.aç anti-kruajtje

Redukton rrudhat

Ju ndihmon për të pasur flokë të shëndetshëm, dhe për parandalimin e rënies së tyre

Hidraton lëkurn

Mund të përdoret si një xhel rroje

Leave a Reply